Zo inspirerend om te ontdekken dat oprechte vriendelijkheid vreugde brengt in en om je heen. Wat een leerschool om te ontdekken dat religies niet veroordeeld mogen worden. Als we religies erkennen in hun liefdeskracht, die de basis vormt van elke godsdienst, zal er harmonie komen in en om ons heen.

Het is triest dat religies in plaats van de mensheid in een gemeenschappelijk streven te verenigen, een systeem van ommuurde gemeenschappen kan worden. Godsdiensten als gewapende kampen ervaren, vormt de oorzaak van chaos en conflict. Ondanks grote vooruitgang op vele andere terreinen van het leven is religieuze vijandigheid in veel delen van de wereld een brandvuur geworden. Echter, godsdienst is niet de oorzaak van deze stand van zaken. Oproerige en fanatieke haat is te wijten aan het weerbarstig ego dat vrij spel krijgt. Religie streeft er juist naar om deze vicieuze tendens te vernietigen. Goedheid, het moet worden ondersteund en niet veroordeeld. Wat moet worden veroordeeld is de nauwe, perverse houding van haat door degenen die zich niet één voelen met het ‘wij-gevoel’ op onze planeet.

Mogen wij vriendelijkheid koesteren in onze gedachten, woorden en daden …

©Conchita Willems             26/10.2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.