afb: wetenschap.info.nu

 

Intelligentie, een foutje van moedertje natuur dat zij nu herstelt.

De aarde vergaat heus niet. Ónze wereld vergaat. De aarde zal niet lang meer leefbaar zijn voor onszelf. Dat hebben wij aan onszelf te danken. Maar wij laten een nieuwe aarde achter voor onze opvolgers.

Intelligentie heeft ons veel gebracht, maar keert zich nu tegen ons: waanzin. Aan de ene kant: (geopolitieke) spelletjes door wegkijkende machtswellustelingen, allesbepalend en ontmenselijkt, wurgend liberalisme door algoritmisch aangestuurde beurzen, geloofsfanatisme door uitgekookte haatzaaiers en mooipraters …en daartegenover wij, ‘de mensheid’, onmachtig om onze leiders te corrigeren, onmachtig om de financiële inrichting van ons bestaan opnieuw vorm te geven en onmachtig een uniforme, vredelievende spirituele boodschap te formuleren.

Paniek en de roep om daadkrachtig ingrijpen in onze klimaatkwestie zijn dagelijks terug te vinden in alle media. Maar waar zijn we nou helemaal bang voor? We weten allang dat de rol van de mensheid ooit eindigt. Is toch bijzonder om bij ons einde als mensheid aanwezig te zijn? De laatsten van ons maken misschien onze opvolgers nog wel mee: levensvormen die bestand zijn tegen nucleaire straling, ongefilterd zonlicht, microdeeltjes plastic en warm water.

Tot uiteindelijk onze zon dooft en de aarde als een van de vele ijsklompen door het universum zweeft.

©Ben Voorend            10/10/2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.