Wat is het Nederlands Blog Initiatief?

Het Nederlands Blog Initiatief ontstond toen wij twee bij elkaar kwamen: Ben Voorend en Door de Flines. Ben tekent graag levensverhalen voor mensen op. Vanwege andere drukke werkzaamheden is hij evenwel gestopt met zijn website www.uwlevensboek.nl En Door is zelfstandig schrijfcoach en ghostwriter (www.flindor.nl). Wij willen graag een groep mensen bijeen krijgen die samen een aantrekkelijk blogsite maken.

Ben Voorend en Door de Flines

Mensen, die eigenlijk andere bezigheden hebben, net als wij, maar die het ook leuk vinden om hun gedachten en gevoelens met enige regelmaat op papier te zetten. Het NBI wil die mensen juist aanmoedigen om daar tijd voor vrij te maken. Tijd vrijmaken voor een gedicht, een verhaal, een reisverslag, een dagje uit met de (klein-)kinderen, een mening of een kritisch stuk. Ook cartoons en strips zijn welkom. Of een getekend verhaal zonder woorden.

Op termijn willen we ook schrijf- en blogworkshops aanbieden aan mensen die beter willen worden in wat ze doen. Dat is nu nog toekomstmuziek, maar de plannen zijn er wel. En uitgeven? Wij hebben goede contacten met een kleine uitgever die dat proces van begin tot eind kan begeleiden.

Wie zijn wij?

Ben Voorend

Schrijven heb ik mijn hele leven gedaan. Mijn eerste opdracht kreeg ik van mijn zusje toen ik 15 jaar was: of ik een verhaaltje kon verzinnen voor haar huiswerk. Geen opstel, maar gewoon een verhaaltje. Ik deed er een uurtje over en zij haalde een voldoende. Na de middelbare school ging ik Duitse taal- en letterkunde studeren in Amsterdam. Veel schrijven en vertalen. Erg leuk om zo intensief met taal bezig te zijn. Voor mede-studenten keek ik werk na op taalfouten. Voor latere werkgevers schreef ik nieuwsbrieven voor het personeel. Voor mijn kinderen heb ik kabouterverhalen geschreven voor het slapen gaan. Ik kan erg enthousiast worden van wat ik schrijf. En ook over wat ik lees en dat is de reden geweest om dit bloginitiatief op te zetten. Zodat meer mensen het genoegen smaken van wat schrijven brengt.

Door de Flines

Door FlinesOok bij mij begon mijn liefde voor lezen en schrijven vroeg. Als klein meisje van een jaar of 11 keek ik in de plaatselijke boekhandel rond en realiseerde me, dat ik eigenlijk ALLES wat er in die winkel stond, wilde lezen. Dat ik uiteindelijk in de boekenuitgeverij terecht kwam, waar je wel tientallen boeken per dag moet beoordelen, is geen toeval te noemen. Het allerleukste voor mij bleek dat deel van het uitgeefwerk te zijn, waarbij ik de auteur begeleid om het allerallerbeste boek te schrijven dat hij of zij in zich heeft. En nu ben ik dus als zelfstandig schrijfcoach, ghostwriter en co-auteur aan het werk. Met heel veel plezier.

En wat kun je van ons verwachten?

Het idee van dit bloginitiatief is te leuk om niet te doen. Terwijl wij het allebei behoorlijk druk hebben, willen we anderen ook laten genieten van het publiceren van hun eigen werk. Voorlopig op dit bloginitiatief, later misschien in boekvorm. Wij beoordelen alle inzendingen op geschiktheid voor publicatie. Bij ‘ja’ plaatsen we het stuk direct na beoordeling. Als we om welke reden dan ook denken ‘nee’ of ‘nog niet’ dan krijg je een email met onze motivatie om (nog) niet tot plaatsing over te gaan. Dit commentaar krijg je gratis en de keerzijde van die medaille is dat je misschien wel een aantal dagen moet wachten voordat wij eraan toe komen om je stuk te beoordelen. Als het geplaatst is, kan het in de top tien van de maand terecht komen, zodra voldoende mensen het hebben gelezen. Je kunt je lezers vragen om volgers te worden en met ze in gesprek gaan over je stukken. Ook het commentaar wordt (achteraf) door ons beoordeeld. Onwelvoeglijk taalgebruik (aan ons ter beoordeling) wordt niet geaccepteerd. Op commentaren komt geen schriftelijk oordeel, alleen een mededeling. Van commentaargevers wordt daarom wel hun mailadres gevraagd, maar dit wordt niet bij het commentaar weergegeven. Dit is wat je van ons kunt verwachten.