Zelfrespect als brug naar betere tijden? De strepen en pijlen op de vloeren in de openbare ruimten duiden op zelfdiscipline. Op elkaar letten spreekt voor zichzelf, want ongrijpbaar is het virus nog. Het op je zelf letten is hierbij een essentieel startpunt. Voor elkaar. Door elkaar. Want wat kan ik betekenen voor elkaar? Vastbesloten op je gedrag letten, geduldig dit oefenen en inlevingsvermogen toelaten. Want de corona-tragedie vraagt om heldere discipline. Binnenblijven en anderhalve meter afstand volhouden heeft zin. Fysieke afstand hoeft geen sociale afstand te worden, toch? Het is op dit moment aan de orde en hoe belangrijk is die aandacht voor elkaar.

Liefdevol gedrag is een vorm van creatie van binnen naar buiten. Er wordt iets in de wereld gebracht wat innerlijk al aanwezig is. Het is een menselijke waarde in je. Door aandacht te geven hieraan, word je minder geleid door je conditionering. Besef dat gedrag vanuit alle geloven: die van de liefde is. Taal vanuit alle geloven: die van je hart is. Methode vanuit alle geloven: die van verbinding is.

Een van de beste en mooiste manieren om die liefde, die taal, die verbinding te uiten is door middel van muziek en zang. Door het verbinden van noten, melodieën en teksten wordt kracht geput uit expressie. Zoals componist / tekstdichter Dennis Kivit doet met zijn prachtige 1e single Ga naar binnen: https://youtu.be/OyDKeipJPOs

Als brug naar betere tijden in een vreemde, soms onwerkelijke situatie die niemand van ons ooit eerder heeft meegemaakt, loont zelfrespect …

Bron afbeelding: https://www.dms-educatief.eu/

© Conchita Willems            2/05/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.