Zon in deze pandemische periode

De bron van ons aards bestaan is de zon. Deze dichtstbijzijnde ster staat op een afstand van 155 miljoen kilometer van de aarde. Zonne-energie zorgt voor warmte en licht; zonder deze twee grootheden zou het leven op aarde niet mogelijk zijn. Door in de zon te zijn, maakt je lichaam vitamine D aan. Zonlicht is zeker een goede factor voor ons lichaam en ook niet te vergeten onze geest. Heel wat mensen worden er opgewekter van en lachen ook meer dan anders.

De zon symboliseert de heldere visie van de mens. Alles in een nieuw licht zien. De zon roept mensen op hun blik naar binnen te richten. Kent u de spirituele werking van de zon, de oproep om je blik naar binnen te richten? Draag zon in je hart en kracht is in jou. Het wijst ons op vertrouwen. Vertrouwen heeft aandacht nodig. Bijvoorbeeld door elkaar te leren kennen, groeit dit door elkaar te ervaren. Hoe groter je gezamenlijkheid, hoe standvastiger groei van wederzijds vertrouwen. Bijvoorbeeld als er iets teleurstelt, is empathie een goede bouwsteen. Waarbij je met elkaar praat in plaats van over elkaar. Waarbij je afspraken maakt op haalbaarheid, hulp aanbiedt bij moeilijkheden, elkaars motivatie ziet in de communicatie. En de glimlach in je voelen. De glimlach stimuleert een gelijkmoedige sfeer. Een oprechte glimlach verbindt van hart tot hart. Ongeacht herkomst, cultuur of tijd, voel je je bij die glimlach geduldig, aanwezig in het moment, gewaar. De zonnestralen buiten je voelen: betekenisvol door ook de zon in je te vinden, ja toch? Beide invloeden zijn belangrijk voor een betrouwbaar gemoed.

Geniet van de zon, vooral in je tuin of op je balkon in deze pandemische periode. Het Trinity College Dublin heeft recent een rapport uitgebracht over de cruciale rol van vitamine D bij het versterken van het immuunsysteem tegen infecties. Begin april publiceerden zij hun bevindingen in het rapport: ‘Vitamine D-tekort in Ierland – implicaties voor COVID 19’. Deze informatie leest u hier: https://www.bewegenzonderpijn.com/vitamine-d-immuunsysteem-infecties/

© Conchita Willems           14/06/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.