Project Description

De waarheid ligt vaak ergens in het midden,
meestal verborgen onder bergen leugens.

Anton Herkelman

afb. Felix Broennimann

Uit de laatste brief aan Anton, gelezen bij zijn teraardebestelling in 2005:

‘Wat heb jij een klote-leven achter de rug en wat ben je een prachtmens!’

Anton Herkelman werd 79 jaar en heeft geen gemakkelijk leven gehad. Fysiek kende hij vele makkes, maar die weerhielden hem niet om strijdbaar te zijn. De pen werd zijn strijdinstrument. Het AD plaatste meer dan veertig kritische brieven van zijn hand!

Anton bleef altijd de lichtpuntjes zien in de vele donkere nachten die zijn leven kende. Humor hielp hem altijd weer een dag verder. En humor vind je telkens weer terug in zijn stukjes. Wat begon met oneliners ontwikkelde zich uiteindelijk tot het schrijven van mooie verhalen.

Zijn erfgename heeft die oneliners en verhalen uit de periode 1994 – 2005 aan het Nederlands Blog Initiatief ter beschikking gesteld om deze te publiceren. De onderwerpen zijn zeer divers en vaak ook gedateerd (maar soms nog steeds actueel). Anton herschreef op zeker moment een aantal verhalen. Daardoor is het lastig om chronologisch te werk te gaan.

Dus we beginnen gewoon.

Leven – door Anton Herkelman

24/12/2019|0 Comments

Leven Hoewel je nooit volmaakt kunt zijn, hoe je daar ook naar streeft. Hoewel je nauwelijks iets begrijpt, het minst waarom je leeft. Dan rest je soms nog slechts één troost, dat iemand om je [...]