Zullen we dit jaar weer naar de Keukenhof gaan? Die vraag stelde ik aan Tamara en Marijn.  

Ons jaarlijkse uitje daar naar toe zorgde vorig jaar voor een behoorlijke desillusie. Heel veel velden waren toen al uitgebloeid en gesnoeid. Je weet dan werkelijk niet wat je ziet op zo’n moment. 

Gelukkig wilden zij nu ook weer mee, dus stapten we afgelopen zaterdag in de auto richting Lisse. De sfeer zat er goed in en ook de zon deed goed zijn best. Het beloofde een mooie en warme dag te worden.

Onderweg genoten we van de nog in bloei staande bloembollenvelden. Wat een kleurenpracht. Ik had even gedacht dat de velden leeg geplukt zouden zijn na het corso van de week ervoor, maar gelukkig was dit niet het geval. Al die kleuren, wat een genot om naar te kijken. Ik voel me in dit seizoen erg bevoorrecht, want niet iedereen woont vlakbij de bollenvelden. 

Na een klein half uurtje kwamen we aan bij de Keukenhof. Een grote hoeveelheid bussen en auto’s stonden al op de parkeervelden en met behulp van de parkeerleiders voegden wij ons ook naar een ons toegewezen plekje.

Rijen mensen stonden voor de kassa’s om tickets en parkeerkaarten te kopen. De wachttijd viel gelukkig mee en wij waren al snel aan de beurt, waarna wij ook het terrein op konden. 

De desillusie van vorig jaar speelde nu totaal niet. Vanaf het begin kwamen wij in een schitterend decor met de prachtigste kleuren. De diversiteit van de tulpen was overweldigend, de een nog mooier dan de ander. Ook waren er composities gemaakt met andere bloemsoorten, wat het nog aparter en kleurrijker maakte. We kwamen ogen tekort.

Bomen, struiken en bloeiende vaste planten, waaronder heel veel azalea’s, waren een lust voor het oog. 

Al lopend over de daarvoor bestemde paden viel het mij op dat het publiek ook erg kleurrijk was. Talloze nationaliteiten waren op deze dag vertegenwoordigd, veelal gekleed in vrolijk uitgedoste kleding.

Wij hadden onze telefoons om foto’s te maken en ik had ook nog mijn fototoestel bij me, maar heel veel mensen liepen met iPads. Zij namen alle tijd voor hun foto’s of films en soms moesten we minutenlang wachten voor zij enigszins tevreden waren met het resultaat. Wat een gesjouw moet dat geweest zijn voor hen. En hoeveel selfiesticks we niet gezien hebben deze dag, ontelbaar veel. Maar allemaal mensen met vrolijke en blije gezichten. Wat een verademing! 

Zo nu en dan mochten we ook de inwendige mens niet vergeten en we lieten ons het eten en drinken dan ook goed smaken. Ondertussen was ik maar wat blij dat ik even uit kon rusten, want wat kun je moe worden van al dat slenteren en stilstaan.

Na onze rustpauze konden we er weer even tegen en vervolgden wij onze route langs de verschillende paviljoens.

In die paviljoens was ook genoeg te zien. Zo was daar een paviljoen met alleen maar orchideeën. Ook was er een paviljoen met het thema liefde. Hier kwam genoeg aan bod, zoals koetsen met paarden, een bruidsjurk met daarin lelies gestoken, een all-you-need-is-love caravan, bruidstaarten, een gedekte tafel. Dit alles versierd met orchideeën, hortensia’s en lelies. Buiten het paviljoen zat een heuse witte prins op zijn witte paard. Maar die staat er al jaren te wachten. Op wie? Wie het weet mag het zeggen.

Tot slot kwamen we ook voorbij het doolhof waarin je heerlijk kan verdwalen. Daar waagde ik me niet meer aan. Maar Marijn zag het nog wel zitten en ging de uitdaging aan. Binnen de kortste keren was ze er weer uit, want na een aantal jaren weet ze de weg wel zo’n beetje. 

Het ging nu weer snel richting de uitgang, waar een enorme file zichtbaar was. Dat zou niet leuk worden in die hitte. Gelukkig had ik er iets op bedacht en nam ik een andere richting naar huis. Helaas voor ons kwamen we na een tijdje aan de andere kant van de Keukenhof weer uit. Dat was een beetje jammer, maar we reden wel voor de file uit op huis aan. 

Wat was het weer een prachtige dag. Een dag waar we met veel genoegen op terug kijken.

 

© Anneke Haarsma 8/05/2018

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief.
Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.